Cum sa predai semnificaţia siglei explo

SIGLA EXPLODacă ţi-ai propus ca la următoarea întâlnire explo să le explici copiilor semnificația siglei explo, îţi propun două variante:

  1. Dacă ai copii creativi puteți încerca să desenați  împreună  o sigla. Le spui ca au misiunea de a realiza logo-ul unei mari Asociații, cum este Asociația Exploratorilor și  dai fiecăruia posibilitatea de a crea un logo sau îl creați împreună…și vedeți ce iese. Apoi faceți diferența dintre ce au făcut ei si ce e de fapt. Când il desenează spune-le ca au voie sa folosească doar următoarele culori: rosu, alb, galben, albastru. Întreabă-i de ce te-ai gândit doar la ele.
  2. Dacă nu ii cunoști  încă foarte bine şi te temi că s-ar putea să îi sperie puţin ideea de mai sus, vino de acasă cu simbolurile desenate separat: un triunghi, o sabie, un scut. Spune-le sa se folosească de ele pentru a face sigla exploratorilor. Poți eventual să le tai ca pe niște piese de puzzle pe care ei sa le pună laolaltă pentru a face sigla.  În timp ce ei le aranjează, întreabă-i de ce cred că ai ales simbolurile și culorile respective.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s