Semnele de drum

TRIUNGHI-ROSUSemnele de drum reprezinta una dintre acele notiuni din cadrul programului de exploratori a carei predare iti ofera posibilitatea de a a-ti pune la lucru creativitatea si de a putea implica atat exploratorii cu ceva experienta cat si pe cei care sunt in primul an. Mai jos vei gasi o modalitate de a preda aceste notiuni, in cazul in care ai in grupa atat exploratori de anii III si IV cat si exploratori de anul I

Imparte exploratorii în două grupe. Una cu cei mai vechi (care au mai fost la o intâlnire unde s-a vorbit despre semnele de drum) şi una cu cei mai noi. Roagă-i pe cei vechi să pregătească un traseu prin biserică / sală / parcul unde vă vedeţi, în care să folosească cât mai multe semne de drum. În acest timp, învaţă semnele cu cei noi în felul următor.

Pregăteşte 2 seturi de cartonaşe. Unul cu semne şi unul cu explicaţii.  Imparte copiii noi în 2 grupe. Oferă unei grupe setul de cartonaşe cu semne de drum şi celeilalte grupe setul cu explicaţii. Pregăteşte o suprafaţa liberă pe care să poţi întinde apoi explicaţiile. Spune grupei cu semnele să pună un semn pe masă. Roagă grupa cealaltă să se gândească la o semnificaţie care crede că î se potriveşte. Si tot aşa până când se termină cartonaşele. Apoi faceţi schimb de roluri. Când traseul pregatit de exploratorii mai mari este gata, invită-i să meargă pe traseu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s